top of page

Nuorekas ja aktiivinen 

kehittymis- ja johtamiskoulutus-järjestö Mäntsälässä

Mäntsälä Juniorhandelskammare

Junior Chamber Mäntsälä

MÄNTSÄLÄN NUORKAUPPAKAMARI

KOTIMAISET AKATEMIAT

STRATEGIA!

Strategia! -koulutuksessa opitaan luomaan strategiaa ja ymmärtämään, miten strategian avulla voidaan suunnitella toimintaa useaksi vuodeksi eteenpäin.

 

Strategia! -koulutus on tarkoitettu kamarin hallitusviroissa toimiville tai niihin hakeutumassa oleville tulevaisuuden tekijöille. Osallistujat ymmärtävät strategisen suunnittelun tärkeyden ja sen eri vaiheet sekä pystyvät käyttämään työkalua sekä oppimaansa oman paikallisyhdistyksensä strategian suunnittelussa.

 

Koulutuksen jälkeen osallistujat ovat tutustuneet strategiseen ajatteluun ja strategiatyökaluun, ja he osaavat hyödyntää oppimaansa niin tulevissa hallitusviroissa kuin työelämässäkin.

Strategia!-koulutusta vetää pääkouluttaja, hakuaika on vuosittain elo-syyskuussa. Pääkouluttajan apuna toimivat tiimikouluttajien kouluttaja sekä 7-12 tiimikouluttajaa. Tiimikouluttajien haku on avoinna yleensä loka-marraskuussa.

 

Koulutuksen käytännön järjestelyistä paikallinen nuorkauppakamari, joka myös toimii koulutuksen esimerkkicasena. Järjestäjän haku on avoinna vuosittain maalis-huhtikuussa.

STRATEGY ACADEMY BY JCI FINLAND

Strategy Academy on kansainvälinen koulutusviikonloppu, joka on tarkoitettu ensisijaisesti nuorkauppakamarilaisille, jotka toimivat kansallisella tasolla, tähtäävät sen tason tehtäviin tai ovat muutoin mukana kansallisessa strategiaprosessissa.

 

Koulutukseen voivat osallistua myös jäsenet, jotka toimivat aluetasolla tai ovat kiinnostuneet strategiaprosessista nuorkauppakamarissa sekä työelämässä.

Tavoitteena on oppia ymmärtämään strategiatyön merkitys, osallistava strategiaprosessi, strategiasta viestintä, strategiatyöhön motivointi, strategian johtaminen ja jalkauttaminen, strategian mittarit ja niiden seuranta.

Suomen Nuorkauppakamarit järjestää ensimmäisen kansainvälisen Strategy Academy – koulutuksen.

 

Lisätietoja löydät osoitteesta 

www.strategyacademy.fi

PRES-AKATEMIA

PRES-Akatemia on tarkoitettu paikallisten nuorkauppakamareiden hallituksen puheenjohtajille ja valmistautuville puheenjohtajille. Osallistujat saavat mm. työkaluja hallitustyön johtamiseen sekä strategiseen suunnitteluun.

 

Akatemiassa pääsee myös vaikuttamaan SNKK:n seuraavan vuoden toiminnan suunnitteluun.

 

PRES-Akatemia järjestetään kerran vuodessa toukokuussa, jolloin se tarjoaa mahdollisuuden tehdä puolivuosikatsauksen oman kamarin kuluvaan vuoteen.

Koulutuksen käytännön järjestelyistä vastaa paikallinen nuorkauppakamari. Järjestäjän haku on avoinna vuosittain maalis-huhtikuussa.

JOHTAJUUSAKATEMIA

Johtajuusakatemia on tarkoitettu seuraavan vuoden puheenjohtajille, alueorganisaatioille, aluekilpailupäälliköille ja Keskusliitolle. Johtajuusakatemian tavoitteena on saada keinoja oman johtajuuden kehittämiseen, tiimijohtamiseen sekä strategian viemiseen käytäntöön.

 

Johtajuusakatemiassa opitaan ihmisten johtamista, sitouttamista, motivaatiotekijöiden löytämistä sekä erilaisia johtajuuden työkalua.

Tapahtuma toteutetaan vuosittain marraskuussa, käytännönjärjestelyistä vastaa paikallinen nuorkauppakamari. Järjestelyoikeuksien haku on avoinna yleensä elo-syyskuussa.

HALLITUSAKATEMIA

Hallitusakatemia on tarkoitettu seuraavan vuoden paikallisen nuorkauppakamarin hallituksen jäsenille, virkailijoille sekä projektipäälliköille, jotka koordinoivat kansallisia kilpailuja.

 

Hallitusakatemian tarkoituksena on opetella asioiden, projektien ja ihmisten johtamista sekä hallitustyöskentelyä. Se on myös keskeisin alueen hallitustoimijoiden verkostoitumistapahtuma.

 

Hallitusakatemiassa saadaan välineitä oman vastuualueen johtamiseen ja hallitustyöskentelyyn sekä yhtenäiseen ja laadukkaaseen nuorkauppakamaritoimintaan.

Tapahtuma järjestetään jokaisella alueella vuosittain marraskuussa ja käytännön järjestelyistä vastaa paikallinen nuorkauppakamari.

KOULUTTAJA-AKATEMIA

Kouluttaja-Akatemia (entinen Kouluttajakoulu) on vuoden mittainen projekti, johon valitaan hakemusten perusteella vuosittain kymmenkunta kouluttamisesta kiinnostunutta kamarilaista. Koulutuksen aikana osallistujat suunnittelevat 1-2 omaa koulutusta vapaasti valitsemastaan aiheesta.

 

Osallistujat ovat kysyttyjä kouluttajia ja Kouluttaja- Akatemia avaakin uusia mahdollisuuksia toimia kouluttajan muun muassa alueellisissa ja kansallisissa kokouksissa.

Kouluttaja-Akatemiaa vetää pääkouluttaja, hakuaika on vuosittain elo-syyskuussa. Osallistujahaku on avoinna yleensä loka-marraskuussa.

VAIKUTTAJA-AKATEMIA

Vaikuttaja-Akatemia on suunnattu kaikille yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorkauppakamarilaisille.

 

Sen tarkoitus on lisätä suomalaisten nuorten aikuisten ymmärrystä ja valmiuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, niin yksilönä kuin osana verkostoja ja järjestöjä. 

 

Tapaamisia on useamman kerran vuoden aikana ja haku akatemiaan tapahtuu vuosittain loppuvuodesta.

INTERNATIONAL BUSINESS SKILLS ACADEMY BY JCI FINLAND

Tulevaisuuden työelämässä kansainväliset taidot ovat yhä tärkeämpiä. Vuonna 2018 lanseerattiin uusi alusta kv-taitojen kehittämiselle.

 

International Business Skills Academy by JCI Finland eli Kansainvälisyysakatemia koostuu eri moduuleista, jotka muodostavat yhteensä yli 20 tunnin englanninkielisen koulutus-, yritysvierailu- ja workshop-kokonaisuuden.

 

Osa moduuleista on avoimia kaikille halukkaille, osassa osallistujamäärä on rajoitettu ja akatemialaiset (tai sinne hakeneet) ovat etusijalla.

Lisää Koulutuksista SNKK:n nettisivuilta. 

bottom of page